11 години затвор за Митхат Табаков, 10 за Гюнай Сефер

11 години затвор за Митхат Табаков, 10 за Гюнай Сефер
Според прокуратурата Митхат Табаков и Гюнай Сефер са получили неправомерно над 370 хил. лв. от „Публични инвестиционни проекти“ ЕАД чрез деклариране на неверни обстоятелства за извършени строително-монтажни работи. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Състав на Софийски градски съд призна за виновни бившите депутати в 41-вото Народно събрание Митхат Табаков и Гюнай Сефер и постанови 11 години затвор при строг режим за Табаков и 10 години за Сефер, съобщава „Фокус“.

Съдът нареди също така да платят разходите по делото.

Третата подсъдима, Росица Милчева, също бе призната за виновна и получи 7 години ефективна присъда. По време на четеното на присъдата тя се разплака, чувайки, че съдът я признава за виновна, a съдията прекъсна заседанието за десет минути.

Според прокуратурата Митхат Табаков и Гюнай Сефер са получили неправомерно над 370 хил. лв. от „Публични инвестиционни проекти“ ЕАД чрез деклариране на неверни обстоятелства за извършени строително-монтажни работи.

Злоупотребите са свързани с две обществени поръчки за строеж на 7-километрова отсечка от селски път между с. Окорш, община Дулово, и главния път Силистра–Шумен в края на 2006 г.

#Гюнай Сефер #Митхат Табаков

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници