В Слънчев бряг искат изтрезвител

В Слънчев бряг искат изтрезвител
Слънчев бряг се е превърнал в балканската Ибиса. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Управата на АД „Слънчев бряг“ предлага в комплекса да има изтрезвител, съобщава „24 часа“.

Причината за това решение са три злощастни падания от хотелски тераси след тежки запои в близките дни.

Рускиня падна от втория етаж с детето си миналата седмица, стотици туристи са окрадени, ограбени, измамени. Това е черната хроника на Слънчев бряг още от първия летен месец, която накара мнозина да се запитат какво става в най-известния български морски курорт.

Ситуацията не е драматична само за тези, които отдавна работят тук. За тях е крайно наложително в курорта да има изтрезвител. Шефът на „Слънчев бряг“ АД Златко Димитров не използва тази дума.

„Нека го наречем специализирано заведение, в което да бъдат настанявани туристи в безпомощно състояние, които нощем може да бъдат видени пред заведенията, по алеите и зелените площи - казва Димитров. - Многото нещастни случаи имат и логично обяснение - през лятото тук се появява още един нов град с 250-300 хил. жители с всички позитиви и негативи от това.“

Според Димитров на пияните туристи трябва да се гледа като на потенциални жертви и да се предприемат мерки за сигурността им. Има такава практика в други държави - някъде подобни места се изграждат и обслужват от обществени организации, може да бъдат и частна собственост.

Идеята не е нова в курорта, обсъждана е и докато изпълнителен директор е била Малина Стратиева. Възникнала е заради промяната на профила на туриста. От курорт, който предлага развлечения за хора от третата възраст и семейства с деца, се превърна в балканската Ибиса - място, което младите разпознават като своята парти дестинация - евтина и денонощен купон.

#Слънчев бряг #Златко Димитров #Малина Стратиева #Димитров

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Туризъм
Последно от Туризъм

Всички новини от Туризъм »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници