Цветан Цветанов: Готви се нова партия с участието на Николай Бареков

Цветан Цветанов: Готви се нова партия с участието на Николай Бареков
Убеден съм, че няма да има вълна от напускащи в партия ГЕРБ, заяви зам.-председателят на партията и бивш министър на вътрешните работи Цветан Цветанов. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Убеден съм, че няма да има вълна от напускащи в партия ГЕРБ, заяви зам.-председателят на партията и бивш министър на вътрешните работи Цветан Цветанов.

„В събота бях във Враца, където приеха нови членове и всички изразяват подкрепа“, обясни Цветанов пред Нова телевизия.

Според него става дума за нов политически проект, в който няма как да не вземе участие Николай Бареков, защото той самият е казал, че ще прави нов политически проект.

„Това е нормално, защото членството в партиите е доброволно“, обясни Цветанов.

За обвиненията срещу него Цветанов обясни, че това е опит за дискредитиране както на него, така и на ГЕРБ. Обвиненията срещу него се тиражират от опонентите му, категоричен бе вътрешният министър.

„Аз съм невинен и това ще се докаже с времето. Ханс Пьотеринг, депутат от Бундестага, ще участва също в защитата ми“, каза още Цветанов.

„Що се отнася до това, че съм възпрепятствал използването на СРС, СРС е един технически способ, а има много други оперативни способи, които могат да се използват. Следователите са тези, които трябва да доказват твърденията си“, обясни зам.-председателят на ГЕРБ.

Цветанов заяви, че прокуратурата трябва да доказва твърденията си и това, което е повдигнала като обвинение.

За думите на Пеевски срещу Цветанов от парламентарната трибуна Цветанов каза, че прокуратурата много системно и стриктно спазва указанията, дадени от парламентарната трибуна.

„Пеевски има влияние върху прокуратурата, определено. Това, което съм казал и казвам за хората, е на базата на впечатленията, които имам, и това, което съм чувал за тях. За Цацаров мога да кажа, че той се водеше с безупречна репутация, и днес, като се върна назад и трябва да потвърдя тези си думи, сигурно ще го направя по същия начин. В компанията на Пеевски трябва да бъде и прокуратурата, няма как да бъде по друг начин. Има много други интереси, които могат да се координират в тези интереси, политическа класа, организирана престъпност. Всички усилия от правоохранителната система, признанието от ЕК е точно заслуга на добре свършена работа, но в момента мафията е много по-силна“, подчерта Цветанов.

#Цветан Цветанов #Николай Бареков #Цветанов #ГЕРБ #СРС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници