Янко Станев: Ареста ми бе политически

Янко Станев: Ареста ми бе политически
„Протестирам против окепазяването на доказателство и считам, че за нас е много важно да разбираме, че свободата и правата на човека трябва да се зачитат до край“, обяви Станев. Снимка: dariknews.bg
A A+ A++ A

„Вчерашното арестуване за мен е без доказателства, по един донос, затова ми мирише и на политически арест. Протестирам против окепазяване на името ми без доказателства“, заяви Янко Станев по повод вчерашния му арест заедно с още десет души в деня на размисъл за кмет във Варна, предава БГНЕС.

„Винаги съм бил инакомислещ – и в СДС, и в ДПС. А и олигархията, и корпорациите, и политическите партии не ме обичат“, каза Станев в изявлението си, след като бе освободен от ареста.

„Всичко това според мен се базира на авторитета, който имам в Общинския съвет и администрация, затова ме търсят и всички. Ако авторитетът ми е лошо нещо, не знам какво да правя“, сподели Станев.

„Протестирам против окепазяването на доказателство и считам, че за нас е много важно да разбираме, че свободата и правата на човека трябва да се зачитат до край“, обяви той.

Станев съобщи, че заедно с него са били арестувани съсобственици на електронните сайтове - dnesplus.bg, versia.bg и други, с които от месеци водят кампания срещу купуването на гласове.

„Така че за мен това, което се случи вчера и днес, си остава един неприятен инцидент и дано да няма неприятни последици за града“, заключи той.

В събота Станев и още десет души бяха задържани за директно участие в купуване на гласове.

#Янко Станев #арест

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници