Емил Димитров: След декларацията следва поетапно напускане на бивши и настоящи членове на ГЕРБ

Емил Димитров: След декларацията следва поетапно напускане на бивши и настоящи членове на ГЕРБ
„Тези, които са се подписали в декларацията, са със свои имена и своя история и никой не смята, че е собственик на никого”, добави Димитров. Снимка: capital.bg
A A+ A++ A

След декларацията ще последва поетапно напускане на бивши, настоящи и редови членове на ГЕРБ, заяви пред „Фокус“ бившият народен представител от ГЕРБ в 41-то Народно събрание Емил Димитров.

Той каза, че подписалите декларацията са решили да прекратят членството си, защото е имало срок, в който Борисов е трябвало да освободи от ръководни постове Цветан Цветанов и Искра Фидосова.

„Те нямат място в ръководството на ГЕРБ”, обяви Димитров.

„Критиките сме ги коментирали дълго време помежду си и винаги съм считал, че са вътрешнопартийни проблеми, но те вече са надпартиен проблем – освен за партията, и за държавата. Считаме, че те са основният проблем”, добави той.

На въпрос - кои са министрите, които подкрепят декларацията, Димитров отговори: „Ще ги научите на следващ етап, когато обявим какви са последващите стъпки”.

„Тези изводи са натрупани с времето и катализираха със загубата на 600 000 гласа на самите избори. Аз съм си подал заявление за напускане на ГЕРБ още преди номинациите за депутати за новия парламент. Подал съм го по същите мотиви, които сега са в декларацията”, обясни Емил Димитров.

„Сега ГЕРБ един ден е на Цветанов, един ден е на Борисов. Само че никой от тези, които се подписват в декларацията, не се счита за крепостен селянин, за да си го прехвърлят единият и другият, чия собственост е“, коментира още той.

„Тези, които са се подписали в декларацията, са със свои имена и своя история и никой не смята, че е собственик на никого”, добави Димитров.

Той каза още, че през 2006 г. партията е била демократична и с много ясни идеи и ценности.

„С малки изключения, присъстват хора от почти всички структури, включително и от Ловеч”, допълни Димитров във връзка с това кои регионални структури на ГЕРБ подкрепят декларацията.

По думите му, има хора и от Пловдив

#Емил Димитров #ГЕРБ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници