Васил Тончев, „Сова Харис“: Плевнелиев се изказа като страна, а не като институция

Васил Тончев, „Сова Харис“: Плевнелиев се изказа като страна, а не като институция
Васил Тончев. Снимка: в. „Преса“
A A+ A++ A

Имаше само едно позитивно послание в изявлението на президента Росен Плевнелиев - трябва да се седне на масата и да се преговаря, за да се излезе от сегашната ситуация, заяви пред БГНЕС социологът Васил Тончев, директор на агенция „Сова Харис“.

Според него подходът трябваше да бъде обратен.

„Първо трябваше да се проведат преговори, за да може да бъде постигнат някакъв резултат, и едва след това да се излезе пред обществото с конкретни неща. Сега само бяха поставени някакви намерения и въобще не е ясно до какво ще доведат“, заяви той.

Тончев смята, че трябва да има някакво споразумение между политическите сили, които са в парламента и имат някакво отношение към властта, за да може тази ситуация, която цари в държавата, да тръгне към някакъв изход. „"Президентът би могъл да има роля тук, но той отново се изказа като страна, а не като институцията, която може да доведе до решение“, категоричен е социологът.

Според него държавният глава е направил някакви опити да бъде обединител, но засега те са неуспешни.

„Отстрани е видно, че му пречи неговата политическа принадлежност и неговото виждане“, заяви Васил Тончев и добави: „Както протестиращите говорят от името на хората и цялото общество, а не от името на определена група хора от обществото, колкото важна и съществена да е тя, по същия начин и г-н Плевнелиев застава в една позиция, която не му дава възможност да тръгне към разрешаване на ситуацията от гледна точка на цялостната визия на всички хора в страната“.

#Васил Тончев #Росен Плевнелиев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници