Плевнелиев: Политиците да докажат, че държавата има волята да скъса със задкулисни зависимости

Плевнелиев: Политиците да докажат, че държавата има волята да скъса със задкулисни зависимости
Не мога да приема една част от обществото да протестира, а друга да се прави, че не ги вижда. Не мога да приема да се работи за национално разделение. Това ми дава правото да изискам отговори от политическите сили. Това каза президентът Росен Плевнелиев в
A A+ A++ A

Не мога да приема една част от обществото да протестира, а друга да се прави, че не ги вижда. Не мога да приема да се работи за национално разделение. Това ми дава правото да изискам отговори от политическите сили. Това каза президентът Росен Плевнелиев в изявление във връзка с актуалната ситуация и продължаващото вече 20 дни гражданско недоволство в страната.

„Нека всеки един от политиците да си отговори как той работи за стабилност – като задълбочава проблемите, като ги решава или като ги чака да заглъхнат от само себе си”, заяви държавният глава.

„Ще се поставят все повече искания към политиците, техния морал. Между исканията на хората няма противоречие. Българското гражданско общество в извървяло и е отворило в своя преход една нова страница.

Протестите днес са мирни. Това показва зрелостта в обществото. Вече 22 дни има непрекъснати протести, а аз продължавам да не виждам в политиците отговор”, каза още той. Хората протестират. По българските улици и площади и през февруари, и сега се скандира "мафия".

Как управляващите и опозицията разчитат това послание. Призовавам парламентарните сили и правителството да предприемат действия, които да покажат, че държавата има волята да скъса със задкулисни зависимости, каза Плевнелиев.

#Росен Плевнелиев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници