Росен Плевнелиев: Етническото противопоставяне е игра с огъня

Росен Плевнелиев: Етническото противопоставяне е игра с огъня
Етническото противопоставяне е игра с огъня, това каза президентът Росен Плевнелиев в изявление по повод актуалната ситуация в страната.
A A+ A++ A

Етническото противопоставяне е игра с огъня, това каза президентът Росен Плевнелиев в изявление по повод актуалната ситуация в страната.

Направени бяха опити да се противопоставят българските граждани. Неведнъж сме били свидетели на опити за разделяне на българското общество.

Винаги те са се обръщали срещу тези, които са ги предизвиквали. Изкуствено се провокира дори етническо противопоставяне. Това е игра с огъня, каза Плевнелиев.

22 дни България има непрекъснати протести, а аз продължавам да не виждам политиците да поемат ясен ангажимент, да видят какво се случва в страната и да обяснят какво ще предприемат при актуалната ситуация и продължаващото вече 20 дни гражданско недоволство в страната. Протестите днес са мирни. Това показва зрелостта на обществото, добави Плевнелиев.

Вече 3 седмици в страната има нова вълна на протести. Те получиха различни оценки от политическите сили. Бяха направени опити да се разграничат социално-икономическите искания от февруарските протести от исканията днес. Бяха направени опити да се противопоставят гражданите – едните били бедни, другите по-богати, едните от София, другите – не, каза президентът.

Най-притеснителното е, че изкуствено се провокира дори етническо противопоставяне. Това е игра с огъня, последиците от което могат да бъдат катастрофални. На нищо ли не се научихме от съседите ни? Аз се противопоставям на това най-категорично, добави държавният глава.

#Росен Плевнелиев #президент #обръщение към нацията

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници