Морският бранш предлага Георги Цветков за директор на „Морска администрация“

Морският бранш предлага Георги Цветков за директор на „Морска администрация“
Капитан далечно плаване Георги Цветков е новият шеф на ИА „Морска администрация“. Снимка: www.maritime.bg
A A+ A++ A

За първи път морският бранш се обединява около единна кандидатура за поста изпълнителен директор на Изпълнителна агенция „Морска администрация“, заяви министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Данаил Папазов по време на церемония по връчването на заповедта за назначаването на Георги Цветков за изпълнителен директор на агенцията.


Папазов подчерта, че за да бъде напълно прозрачен изборът на новия изпълнителен директор, се е обърнал към цялата морска общественост да излязат с предложение за единна кандидатура, която да се приема от сектора. Той увери, че този подход ще се използва при назначенията, както и при необходимост от промени в ръководствата на администрациите и структурите в системата на МТИТС.


Според министъра промяната в ръководството на ИА „Морска администрация“ се налага поради това, че досегашният изпълнителен директор Сергей Църнаклийски започва работа като съветник по техническите въпроси към Секретариата на Дунавската комисия.


Новият изпълнителен директор е работил на различни длъжности в „Български морски флот“ като капитан, назначено лице на брега, офицер по сигурността на компанията, представител на ръководството. Бил е суперинтендант/одитор и е участвал в създаването на Системата за управление на безопасност и качество в БМФ.

#Георги Цветков #Сергей Църнаклийски #Данаил Папазов #БМФ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници