Местан: Борисов пръв легитимира "Атака"

Местан: Борисов пръв легитимира "Атака"
Първият български политик, който легитимира „Атака”, се казва Бойко Борисов. Това каза председателят на ДПС Лютви Местан от парламентарната трибуна. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Първият български политик, който легитимира „Атака”, се казва Бойко Борисов. Това каза председателят на ДПС Лютви Местан от парламентарната трибуна.

„Защо е този двоен аршин, г-н Борисов? Първият български политик, който легитимира „Атака”, като получи подкрепата на „Атака”, за да бъде избран за министър-председател, се казва Бойко Борисов. Първият български кабинет, избран с гласовете на „Атака”, е кабинетът на ПП ГЕРБ”, заяви Местан.

„Нека ГЕРБ да отсъстват, защото те нямат аргументи, с които да могат да спорят с вас”, каза той, обръщайки се към премиера Пламен Орешарски. „Ние в ДПС обаче не сме доволни от това, че дясната половина на българския парламент е със свободни банки. Проява на цинизъм е, ако се окаже, че част от отсъстващите политици от ГЕРБ може би са някъде в съседни държави на едни интересни екзотични места, каквито сигнали вече се получават. Не стига, че ГЕРБ погълна автентичното дясно и в парламента е представено квази-дясното, поне квази-дясното да седне на мястото си и да поеме своята политическа отговорност.

Ако загрижеността им е истинска, нека се върнат в Народното събрание, за да не зависи кворумът от нито една от партиите в 42-ото Народно събрание”, каза още Лютви Местан. „Председателят на ГЕРБ преди няколко дни орева Европа за това, че мнозинството зависи от единия глас на „Атака” за осигуряване на кворума и се оказа, че „Атака” е антиевропейската, антидемократичната партия на България – нещо, което ДПС говореше през всичките години на прехода.

#Лютви Местан #ДПС #ГЕРБ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници