Депутатът Димитър Горов: БСП чува всички хора

Депутатът Димитър Горов: БСП чува всички хора
Ние чуваме всички хора, и тези, които протестират, и тези които не. Работата на правителството е да работи за всички тях. Това заяви народният представител от ПГ на КБ Димитър Горов в ефира на TV 7.
A A+ A++ A

Ние чуваме всички хора, и тези, които протестират, и тези които не. Работата на правителството е да работи за всички тях. Това заяви народният представител от ПГ на КБ Димитър Горов в ефира на TV 7 и допълни, че показателно за това е започналият дебат по едно от основните искания на хората, а именно промените в изборното законодателство. Той обясни, че вървят преговори с неправителствени организации и има различни предложения.

Според Горов хората са останали с усещането, че са изкривени изборните резултати, за което са възможни много причини, сред които: законодателството, фалшиви бюлетини, контролиран вот. „Чуваме обаче и една друга част от гражданите, които не са излезли на улицата, тези, които бяха на февруарските протести, тези, с които се срещаме в избирателните си райони“, каза още Горов и поясни, че основният проблем на хората са ниските доходи.

На въпрос дали има разлика между протестиращите сега и през февруари месец, социалистът отговори, че не разделя хората, а исканията им, които са различни. Той поясни, че февруарският протест е бил социален и изключително гневен, породен от невъзможността на хората да си платят сметките. „Днешните можем да ги разгледаме в два аспекта - сутрешен и вечерен протест“, каза още Горов и допълни, че двата протеста функционират по различен начин.

„Исканията на протестите са много различни. От една страна, се иска увеличаване на цената на въглищата, а от другата страна се иска намаляване на цената на тока“, каза Горов и обясни, че се търси баланс в тази ситуация за провеждането на необходимите социални мерки.

Помолен да коментира бързото приемане на промени в законите за ДАНС и хазарта, Горов отговори: „Започнахме с няколко различни групи от закони. Вървят различни законопроекти в комплект“. Според него един от начините за увеличаване на приходите в хазната е спирането на контрабандата и различните течове на средства от държавата.

По негово мнение има няколко важни въпроса, които трябва да бъдат решени. „От една страна, да се напълни хазната, от друга, да се решават социални въпроси, които бяха загърбени последните четири години“, обясни той и добави, че няма как без пари в хазната да се прави социална политика.

Според него ДАНС и МВР, изобщо сигурността, имат сериозни възможности да пълнят хазната, като спират изтичането на сериозни суми в посока контрабандни канали. Всяка една власт има нужда от коректив в парламента. Функционирането на държавата, на демокрацията във всяка една държава без една активна и смислена опозиция не може да се осъществява“, заяви Димитър Горов и изрази убеденост, че всяка една власт има нужда от коректив, който да е в парламента.

Той припомни, че в предишния парламент БСП е била опозиция и е изпълнявала ролята си по един достоен начин. „Давали сме постоянно алтернативни предложения, различни предложения в законопроекти или сме подкрепяли разумни предложения на управляващите“, каза още Горов и допълни, че тази роля трябва да се изпълнява независимо от моментната ситуация. Според него има нужда от дясна опозиция, която да е огледало на левицата. Социалистът обясни, че институциите трябва да функционират нормално и трябва да има добър тон между тях, за да се води конструктивен диалог. „Не знам доколко е работа на президента да снема доверие от правителството, но очаквам от него отговорно поведение като държавен глава на България“ заключи Горов.

#Димитър Горов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »