Горов: Актуализацията на бюджета не е тема към днешна дата

Горов: Актуализацията на бюджета не е тема към днешна дата
По думите му държавната помощ за банките и актуализацията на бюджета нямат връзка. Снимка: БСП
A A+ A++ A

Актуализацията на бюджета на Република България не е тема към днешна дата. Това е спекулация от страна на ГЕРБ, единствено и само свързана с оправдавания на позициите на г-н Борисов от последните 3 седмици и явно влизането им в предизборна кампания. Това обяви народният представител от ПГ на КБ и член на Комисията по бюджет и финанси Димитър Горов, съобщиха от пресцентъра на БСП. 

Той подчерта, че не знае откъде те вземат своите данни за над 1 млрд. лв. дефицит и може би ще кажат откъде. „Аз имам други данни – НАП към полугодието вървят в 48,2% изпълнение на приходите към бюджета, митниците имат малко по-голямо закъснение в рамките на 41,1%. Това са официалните данни“, обясни депутатът.

Той поясни, че един от основните проблеми в митниците е бил, че в началото на годината е имало планов ремонт на единствената рафинерия в България и вносът на суровини за горива е намалил приходите от ДДС от митниците.

По думите му държавната помощ за банките и актуализацията на бюджета нямат връзка.

Според него по отношение на приходите и разходите няма значение каква ще бъде позицията на държавата за подпомагането на централната банка в нейната дейност спрямо другите търговски банки.

„Кога излезе одитният доклад, който в момента е в КТБ, откъде се видя какви са пораженията, за да се прецени какво трябва да бъде поведението на Централната банка, която е оторизираната институция, която трябва да реши“, попита Горов.

Народният представител обясни, че докладът трябва да излезе в петък и ако той предвижда някакви действия, ще се обсъди ситуацията и ще се вземе решение.

При евентуална актуализация на бюджета на Здравната каса парите най-вероятно ще дойдат от държавния резерв, възможно е и да се търсят други, чужди източници.

#Димитър Горов #актуализация #бюджет #банки #държавен #резерв

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници