Цветанов в следствието, за да бъде обвинен, че е отказал използването на СРС

Цветанов в следствието, за да бъде обвинен, че е отказал използването на СРС
Това е второ дело срещу Цветанов след обвинението, че е допуснал безконтролно подслушване. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Бившият вътрешен министър Цветан Цветанов е призован в Столичното следствие, за да бъде обвинен, че е отказал да разпореди прилагането на специални разузнавателни средства спрямо бившият шеф на Регионалното звено за борба с организираната престъпност във Велико Търново Орлин Тодоров, съобщава „Фокус“.

Това е второ дело срещу Цветанов след обвинението, че е допуснал безконтролно подслушване.

Прокуратурата твърди, че Цветанов е попречил на разследването срещу Тодоров и още няколко души, част от група за рекет и изнудване. През 2009 г. прокурор иска, а окръжен съдия разрешава искането за прилагане на специални разузнавателни средства, но Цветан Цветанов пише - „Не!!!“.

Делото срещу Орлин Тодоров е на финала си на първа съдебна инстанция. Според прокуратурата обаче неприлагането на специални разузнавателни средства е попречило да се стигне до други виновни лица, а и по закон вътрешният министър нямал право на критична преценка при законно поискани СРС-та.

Запознати с разследването твърдят, че Цветанов е сложил чадър на бившия великотърновски антимафиот заради приятелството на Орлин Тодоров със Станимир Флоров. Именно покрай работата по делото Флоров Цветанов ще е за втори път обвиняем, а според уверенията на прокурорските шефове до края на юли делото ще влезе и в съда.

#подслушване #Цветан Цветанов #СРС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници