Земеделското министерство: Бойко Борисов е ощетил земеделските стопани със стотици милиони евро

Земеделското министерство: Бойко Борисов е ощетил земеделските стопани със стотици милиони евро
Бойко Борисов е подкрепил намаляването на средствата за ОСП и най-вече за политиката за развитие на селските райони на среща на лидерите в Брюксел. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Бойко Борисов е ощетил българските земеделски стопани със стотици милиони евро, се казва в позиция на Министерството на земеделието и храните във връзка с твърденията на лидера на ГЕРБ, съобщиха от пресцентъра на министерството.

Размерът на финансирането на Общата селскостопанска политика (ОСП) 2014 - 2020 г. е част от приетата на 7 - 8 февруари 2013 г. от министър-председателите на държавите членки Многогодишна финансова рамка.

На заседанието на Европейския съвет, на което правителствените ръководители определиха средствата за следващите 7 години по политики, включително и за директни плащания, мерки за пазарна подкрепа и за развитие на селските райони, България бе представлявана именно от премиера Бойко Борисов.

В това си качество той е дискутирал и подкрепил намаляването на средствата за ОСП и най-вече за политиката за развитие на селските райони. Държавните глави се съгласиха да намалят средства за целия ЕС с 11,3%. По този начин г-н Борисов е ощетил българските земеделски стопани със стотици милиони евро, се казва в позицията на МЗХ.

#Министерство на земеделието и храните #Бойко Борисов #Борисов #ОСП #ЕС #Европейския съвет

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници