Давутоглу оценява отстраняването на Мурси чрез военна намеса като „изключително обезпокоително”

Давутоглу оценява отстраняването на Мурси чрез военна намеса като „изключително обезпокоително”
Министърът на външните работи на Турция Ахмет Давутоглу оцени отстраняването от власт на египетския президент Мохамед Мурси и завземането на властта от военните като „изключително обезпокоително”, предаде телевизионният канал Си Ен Ен Тюрк.
A A+ A++ A

Министърът на външните работи на Турция Ахмет Давутоглу оцени отстраняването от власт на египетския президент Мохамед Мурси и завземането на властта от военните като „изключително обезпокоително“, предаде телевизионният канал Си Ен Ен Тюрк.

Турският министър посочи, че Анкара следи и анализира отблизо обстановката в Египет и е на мнение, че „демократичният процес в страната е съсипан; от военния преврат ще загуби както целият египетски народ, така и всички кръгове, които полагат усилия за осигуряване на мира в региона и в целия свят“.

Ахмет Давутоглу напомня, че още от самото начало на бурните промени в Египет, Турция е подкрепяла свалянето от власт на бившия президент Хосни Мубарак и революцията в страната от 25 януари 2011 година (Пъпешовата революция), посочва телевизионният канал Си Ен Ен Тюрк.

#Египет #Давутоглу #Мохамед Мурси

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници