Германският вътрешен министър: Ако искате САЩ да не ви следят, не ползвайте „Фейсбук” и „Гугъл”

Германският вътрешен министър: Ако искате САЩ да не ви следят, не ползвайте  „Фейсбук” и „Гугъл”
Снимка: Би Ти Ви
A A+ A++ A

Ако се тревожите, че американските тайни служби ви шпионират, просто трябва да спрете да използвате „Фейсбук“ и „Гугъл“, заяви германският министър на вътрешните работи Ханс-Петер Фридрих, съобщава в. „Дейли Мейл“, цитиран от Би Ти Ви.

Повод за изявлението му са разкритията, направени от бившия сътрудник на американските служби Едуард Сноудън, за постоянното подслушване на европейски граждани, официални представители, дипломатически мисии и офиси.

„Интернет потребителите, които се страхуват, че данните им се засичат от американските разузнавателни агенции, като Агенцията за национална сигурност, трябва да избягват американските сайтове, които се хостват на американски сървъри“, е заявил пред репортери в Берлин министърът на вътрешните работи на Германия.

Според Фридрих германските власти са в контакт с американските си партньори на всички нива и следващата седмица делегация ще отпътува за Вашингтон, за да обсъдят твърденията за шпионаж на обикновени граждани и дипломати.

В предишно интервю вътрешният министър бе казал, че Германия поддържа методите на тайните служби на САЩ, защото са партньори в борбата с тероризма.

#Ханс-Петер Фридрих #Фейсбук #Гугъл #Едуард Сноудън #Германия #САЩ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници