Манолова: Цеков е с мисия да докара здравната система до колапс

Манолова: Цеков е с мисия да докара здравната система до колапс
Според Манолова никой не иска да работи с Пламен Цеков. Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

„Този ваш инат да не си подадете оставката, когато едва ли не цялата държава ви я иска, означава, че вие имате мисия - да докарате здравната система до фалит“, обърна се депутатът Мая Манолова към управителя на НЗОК Пламен Цеков в четвъртък сутрин.

Припомняме, че именно тя внесе проекта за решение за освобождаване на Пламен Цеков като управител на НЗОК.

„Цеков не управлява разумно нашите пари, става дума за сума от над 3 млрд. лв., които не са негови лични средства, той не ги управлява в интерес на лекарите и пациентите, за да може да бъде изпълнена основната цел на националното здравно осигуряване - гарантиране на свободен достъп на осигурените лица до медицинска помощ“, категорична е Манолова.

„Българите не получиха свободен достъп на медицинска помощ в избрани от тях болнични заведения“, припомни тя в пленарната зала.

Манолова говори в цифри и за огромния преразход в сферата на онкологичната помощ на фона на недоволните пациенти, които заплашват с протести - похарчени пари за неколкократно оскъпени лекарства.

„Пламен Цеков се е докарал дотам, че никой не иска да работи с него, нито лекарските, нито съсловните и пациентските организации, нито депутати, нито министри, нито здравната комисия в НС, нито МЗ“, категорична е Манолова.

#Мая Манолова #НЗОК #Пламен Цеков

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници