ЕК одобри финансирането за 248 нови проекта по програма LIFE+

ЕК одобри финансирането за 248 нови проекта по програма LIFE+
Общите инвестиции са на стойност 556,4 млн. евро. Снимка: lianaivanova.eu
A A+ A++ A

Европейската комисия /ЕК/ одобри финансирането за 248 нови проекта по програма LIFE+. Това е фондът на ЕС за околната среда, съобщиха от представителството на ЕК у нас.Общите инвестиции са на стойност 556,4 млн. евро, от които 281,4 млн. евро ще бъдат предоставени от ЕС.

Проектите обхващат дейности в областта на опазването на природата, изменението на климата, политиката в областта на околната среда и информацията и комуникацията по екологични въпроси във всички страни от Съюза.

Еврокомисарят по въпросите на околната среда Янез Поточник заяви, че по програма LIFE+ продължава да се предоставя жизненоважно финансиране за новаторски проекти, които ще са в подкрепа на целта за превръщане на ЕС в ресурсно ефективна, по-екологична и по-конкурентоспособна нисковъглеродна икономика.

Комисарят по действията в областта на климата Кони Хедегор каза, че и тази година с все по-голям дял от проектите по програма LIFE+ се подпомагат действия в областта на климата.

Комисията получи 1159 предложения в отговор на последната покана с краен срок през септември 2012 г. От 258 получени предложения Комисията избра за финансиране 92 проекта на партньорства между природозащитни организации, държавни органи и други организации. Проектите ще се ръководят от получателите на средства в 24 държави-членки и общите инвестиции в тях са на стойност 247,4 млн. евро, от които ЕС ще предостави около 139,3 млн. евро.

От 743-те получени предложения Комисията избра за финансиране 146 проекта на широк кръг организации от публичния и частния сектор. Избраните проекти ще се ръководят от получателите на средства в 18 държави-членки и общите инвестиции в тях са на стойност 298,5 млн. евро, от които ЕС ще предостави около 136,8 млн. евро.

#Проектите #Кони Хедегор #ЕС #ЕК

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Брюксел
Последно от Брюксел

Всички новини от Брюксел »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници