Росен Плевнелиев: Най-доброто решение е политиците да протегнат ръка към гражданското общество

Росен Плевнелиев: Най-доброто решение е политиците да протегнат ръка към гражданското общество
Президентът Росен Плевнелиев се срещна с министъра по европейските въпроси на Обединеното кралство Дейвид Лидингтън. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Държавният глава Росен Плевнелиев подчерта, че след 20 дни на безпрецедентни протести най-доброто решение е политиците да протегнат ръка към гражданското общество и да се вслушат в отправените ясни послания, съобщиха от пресслужбата на президента.

„Моя отговорност като държавен глава e да продължа да търся диалог и консенсус за намирането на изход от днешната политическа криза в България“, каза още Плевнелиев, който прие на „Дондуков“ 2 министъра по европейските въпроси на Великобритания Дейвид Лидингтън.

Президентът беше категоричен, че представените в 42-рото Народно събрание партии трябва да положат усилия и да се обединят в търсенето на общи решения, които да отговорят на очакването на гражданите за прозрачност и справедливост при решаването на ключови въпроси.

Дейвид Лидингтън потвърди пред Росен Плевнелиев подкрепата на Великобритания за поведението и конструктивната роля на президентската институция в България в настоящата кризисна ситуация.

Дейвид Лидингтън потвърди, че през 2014 г. ще отпадна съществуващите в момента трудови ограничения за български граждани във Великобритания и увери българския държавен глава, че промените в социалната система на Великобритания няма да създадат дискриминационен режим спрямо гражданите на отделните държави – членки на ЕС.

Двамата се обединиха около виждането, че България и Великобритания споделят общи позиции по редица въпроси в европейския дебат за бъдещето на сигурността, енергетиката и усилията за намаляване на парниковите емисии.

#Росен Плевнелиев #Дейвид Лидингтън

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници