Мая Манолова: Протестите в работно време не са спонтанни

Мая Манолова: Протестите в работно време не са спонтанни
Манолова коментира работата на парламента по време на протестите. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Със сигурност този ежедневен протест през работно време не е спонтанен, заяви зам.-председателят на Народното събрания Мая Манолова.

Манолова коментира работата на парламента по време на протестите, предаде агенция „Фокус“.

„Протестите вечер от 18.30 часа са спонтанни. Една огромна част от хората наистина се възмущават, те са гневни. Възмущение и гняв са различни от омраза и реваншизъм. Ако искате, да излезем, да видим заедно какво е настроението, какви са крясъците и дали това може да води до някакъв диалог“, коментира Манолова.

Според нея хората протестират, правителството работи, парламентът работи.

„Тяхно право е. Наше задължение е да обсъждаме важни въпроси, за които сме изпратени тук, да вземаме решения в интерес на хората. Всеки си върши работата“, заяви Манолова.

„Ние не сме дебелокожи същества. Ясно е, че има хора, които искрено протестират, и други, които имат сценарии. За всеки вече е ясно, че сценарият през тази седмица е ескалация, търсене на провокации. Всеки поема своята отговорност, ние си носим нашата отговорност. В момента се изисква освен желание да си вършиш работата, и смелост, и кураж да поемеш отговорност. След това всички така или иначе ще се изправим пред хората, които са ни избрали, и там ще бъде истинската присъда. Тук се създава един прецедент – добре, ще има предсрочни избори, но в парламента отново няма да влязат всички партии, ще има недоволни, ще има партии, които няма да влязат в следващото правителство. Какво очаквате? Следващите отново да обсадят парламента и така избори до дупка, докато всички не бъдат удовлетворени? Няма как да стане“, каза още зам.-председателят на Народното събрание.

#Мая Манолова #протест #Манолова #Народно събрание

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници