Илияна Йотова: Дебатът в ЕП за България беше излишен

Илияна Йотова: Дебатът в ЕП за България беше излишен
Според Йотова инициираният от ГЕРБ дебат е бил излишен и безсмислен, тъй като повечето евродепутати не са били запознати със случващото се в България. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Дебатът за ситуацията в България, който се проведе в Европейския парламент във вторник, преди това трябваше да бъде проведен в българското Народно събрание, заяви евродепутатът от ПЕС Илияна Йотова в интервю за ТВ7.

Според Йотова инициираният от ГЕРБ дебат е бил излишен и безсмислен, тъй като повечето евродепутати не са били запознати със случващото се в България.

„Аз не смятам, че в ЕП не трябва да има дебати. Дебатът означава, че има проблем. Този дебат, който вчера се проведе, преди това трябваше да бъде проведен в българското Народно събрание. Там той не може да бъде проведен, защото ГЕРБ не ходи на работа“, обясни Йотова.

Тя заяви още, че днес ще бъде проведена среща на българската делегация на евродепутатите с Ханес Свобода, на която ще бъде обсъдена политиката на социалистите във връзка с предстоящите избори за Европарламент догодина.

#Европейския парламент #Илияна Йотова #Ханес Свобода #Йотова #ГЕРБ #ЕП

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Брюксел
Последно от Брюксел

Всички новини от Брюксел »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници