Сидеров вече няма да отговаря за „парламентарната етика“

Сидеров вече няма да отговаря за „парламентарната етика“
Волен Сидеров тихомълком се прости с „парламентарната етика“. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

На заседанието си в сряда депутатите решиха, че ще създадат нова парламентарна комисия, която ще отговаря за вероизповеданията и парламентарната етика. По този начин те отнемат правомощията на лидера на „Атака“ Волен Сидеров, който преди месец оглави Комисията по корупция и парламентарна етика, предаде OFFNEWS.

На пленарното заседание трябваше да бъде гласуван съставът на Комисията по правата на човека, вероизповеданията и жалбите на гражданите. Депутатите обаче решиха комисията да бъде разделена на две – Комисията по правата на човека и жалбите и Комисия по вероизповеданията и парламентарната етика.

По този начин съвсем тихомълком Народното събрание реши да отнеме въпросите, касаещи парламентарната етика, от ръцете на Волен Сидеров. Изборът му за председател на Комисията по корупцията и парламентарната етика предизвика остра обществена реакция.

На заседанието бе гласуван и съставът на Комисията по образованието. Тя ще бъде оглавена от Ваня Добрева – бивш зам.-министър по образованието по време на Тройната коалиция.

#Волен Сидеров #Атака #Ваня Добрева #Народно събрание

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници