Назначени са десет заместник областни управители

Назначени са десет заместник областни управители
Премиерът Пламен Орешарски назначи десет заместник областни управители. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Премиерът Пламен Орешарски назначи десет заместник областни управители, съобщиха от правителствената пресслужба.

Стефан Стефанов ще бъде заместник-областен управител във Велико Търново. Роден е през 1982 г. Завършил е право във ВТУ "Св. Св. Кирил и Методий". В момента работи в адвокатска кантора в града.

За заместник областен управител на област Враца е определен Иван Даков. Роден е през 1951 г. Завършил е АОНСУ. Бил е заместник-кмет и кмет на Община Мизия, народен представител в периода 2005-2009 г. Последната заемана от него длъжност е секретар на Община Бяла Слатина.

Заместник областен управител на Кърджали става Назми Мюмюн. Роден е през 1950 г. Има две бакалавърски степени от Учителския институт "Любен Каравелов" в Кърджали – за начален и за прогимназиален учител. Завършил е също педагогика и психология в СУ "Св. Климент Охридски". Бил е учител, а през последните 23 години е управител на ЕТ "Вардар-Назми Мюмюн".

В Кюстендил за заместник областен управител е назначена Мария Чочова. Родена е през 1981 г. Има две магистратури от ЮЗУ "Неофит Рилски" – по публична администрация и по право, магистър е по "Международни икономически отношения" от СА "Д. Ценов", в момента е докторант по "Трудово право и обществено осигуряване". Била е секретар на Община Дупница, юрисконсулт на Община Бобошево, асистент и хоноруван асистент към ЮЗУ "Неофит Рилски". В момента е експерт към Националния браншови синдикат "Образование и наука" – КНСБ.

Цецка Петкова става заместник областен управител на Ловеч. Родена е през 1957 г. Завършила е ВПИ в Шумен. Почти цялата й трудова биография е в сферата на образованието като учител, заместник-директор и директор на училища в Тетевен. В периода 2003-2007 г. е била кмет на Община Тетевен.

Заместник областен управител в Разград ще бъде Иван Борисов. Роден е през 1958 г. Завършил е ВИИ – София със специалност "Икономика и управление на АПП". Заемал е различни длъжности в общинската администрация и в частния бизнес. От 2000 г. е председател на читалище "Кирил и Методий" в Кубрат.

Емил Хумчев става заместник областен управител на Смолян. Роден е през 1975 г. бакалавър е по организация и управление на туристическото обслужване от Колежа по туризъм в Благоевград. Общински съветник е в ОбС – Златоград.

Диана Тонова е заместник областен управител на София-град. Родена е през 1972 г. Завършила е право в ЮЗУ "Неофит Рилски". От 1998 г. работи в Столичната общинска агенция за приватизация, където в момента е главен юрисконсулт.

В Търговище заместник областен управител ще бъде Румен Такоров. Той е роден през 1955 г. Завършил е ВИАС със специалност "Пътно строителство". Заемал е редица длъжности, свързани със строителството и рехабилитацията на пътната инфраструктура. Депутат от 38-ото, 40-ото и 41-ото НС.

Заместник областен управител на Видин е Николина Ванчева. Родена е през 1957 г. Магистър е от ВФСИ "Д. Ценов" – Свищов. Специализирала е социален мениджмънт в УНСС. Работила е в Общинския съвет и в общинския център "Социални грижи" в Брегово, била е кмет на кметство Балей, в момента е заместник кмет на Община Брегово.

От постовете им на заместник областни управители са освободени Галина Георгиева-Маринова (Разград), Любомира Попова и Изабела Чорбаджиева (Велико Търново), Сашо Данков (Ловеч), Асен Тюрдиев и Есат Садък (Кърджали), Елка Станчева (Търговище), Чавдар Фурлански (Смолян), Гергана Михайлова и Радослава Чеканска (Кюстендил), Валентин Литов и Цветелина Теофилова (Враца), Любомир Низамов и Елка Георгиева (Видин).

#Велико Търново #Стефан Стефанов #Назми Мюмюн #Кърджали #Кюстендил #Ловеч #Разград #Смолян #София-град #Търговище #Румен Такоров #Видин #Пламен Орешарски #Иван Даков #Бяла Слатина

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай