Корнелия Нинова: 1 млн. българи са подпомогнати за един месец

Корнелия Нинова: 1 млн. българи са подпомогнати за един месец
Един милион български граждани за един месец са подпомогнати от правителството и Народното събрание, без да се изразходват допълнителни средства от бюджета, заяви Корнелия Нинова. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Един милион български граждани за един месец са подпомогнати от правителството и Народното събрание, без да се изразходват допълнителни средства от бюджета, заяви председателят на парламентарната комисия по труда и социалната политика Корнелия Нинова.

„40 000 семейства са засегнати от увеличаването на парите за майките, отглеждащи малко дете до 2-годишна възраст, увеличените средства за първокласниците засягат около 45 000 деца, увеличението на енергийните помощи засяга 270 000 семейства, а от мерките за справяне с младежката безработица трябва да се възползват около 71 000 души“, коментира Нинова, цитирана от БГНЕС.

Тя обясни още, че отмяната на данък „колиба“ засяга няколкостотин хиляди души. Така по нейни сметки близо един милион българи са подпомогнати само за един месец благодарение на конкретни действия на правителството и Народното събрание.

#Корнелия Нинова #колиба #Нинова #Народно събрание #правителство

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници