Батков и БФС ползвали „Авиоотряд 28“, там снимали и сериал

Батков и БФС ползвали „Авиоотряд 28“, там снимали и сериал
Във вторник се проведе заседание на временната анкетна комисия за „Авиоотряд 28“. На снимката: Венцислав Лаков. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Имало е и искане от Нова телевизия за хеликоптер от „Авиоотряд 28“ за заснемане на кадри от сериал на 11.01.2011 г. Има няколко искания от БФС за полети с правителствения самолет. Освен това  „Авиоотряд 28“ е използван за търговски полети без право да извършва такива. Това заяви депутатът от „Атака“ Венцислав Лаков, който председателства парламентарната комисия, която проверява случая с „Авиоотряд 28“.

Временната анкетна комисия удължи срока на работата си с още един месец по предложение на председателя й Лаков, съобщава „24 часа“.

Причината е огромното количество материали, които са постъпили и които трябва да бъдат оповестени и анализирани.

Във вторник бе изслушан и разгледан доклад на Лиляна Драгиева, директор на главния инспекторат към Министерския съвет. Той е в резултат на разпоредената от премиера Пламен Орешарски проверка.

Бяха изслушани също Ангел Балджиев, генерален директор на правителствения „Авиоотряд 28“ и други изпълнителни директори на авиоотряда в предишни години.

„Прави впечатление в доклада, че има много заявки за изпълнение на полети, които не би трябвало да се изпълняват от авиоотряда, защото той няма право да извършва търговска дейност“, посочи Лаков.

Той даде пример с искане от Адвокатско дружество „Батков и сие“ за използване на хеликоптери на авиоотряда за превозване на двама руски граждани, които били за сериозни инвестиции.

По справка от Ръководство „Въздушно движение“ става ясно, че от 2009 до 2013 г. са направени 422 полета, за които е записано, че на борда присъства министър-председателят.

Лаков коментира, че това означава, че премиерът Бойко Борисов е бил във въздуха година и половина.

#Батков #Бойко Борисов #Ангел Балджиев #полети #Венцислав Лаков #„Авиоотряд 28“

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници