Сергей Станишев: Правителството има разграничителна линия от ПП „Атака“

Сергей Станишев: Правителството има разграничителна линия от ПП „Атака“
Лидерът на парламентарната левица не приема поведението на Волен Сидеров пред КСНС. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

„Правителството има доста ясна разграничителна линия от ПП „Атака“, каза на пресконференция лидерът на БСП Сергей Станишев, предаде агенция „Фокус“. Той подчерта, че националистите нямат заместник-председател на Парламента и допълни, че  и идеологията на „Атака“, и немалко от проявите на представители на партията са неприемливи за БСП.
„Аз казах още през 2005 г., че не можем да направим коалиция с „Атака“. От 2009 до 2011 г. „Атака“ официално подкрепяше правителството на ГЕРБ. Тогава Бойко Борисов не възразяваше партията да участва в управлението“, заяви Станишев. Той беше категоричен, че няма  коалиция между БСП и националистите.

Лидерът на парламентарната левица заяви, че не приема поведението на Волен Сидеров по време на Консултативния съвет за национална сигурност (КСНС). Според него това е било ненужно агресивно поведение.

Станишев изрази позицията си и за субсидирането на партиите. Той заяви, че не смята, че трябва да се премахне субсидията на непредставените в парламента формации, но отказа да се ангажира с колко трябва да се намалят субсидиите, защото, по думите му, това е въпрос на формули.

#Сергей Станишев #Волен Сидеров #ПП "Атака" #Бойко Борисов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници