Свалиха областен шеф на БСП в Старозагорско

Свалиха областен шеф на БСП в Старозагорско
Хората на соцлидера Сергей Станишев вземат ключови позиции и в Старозагорско. Това стана ясно след заседанието на областния съвет на БСП, проведен в понеделник вечерта. Снимка: БСП
A A+ A++ A

Хората на соцлидера Сергей Станишев вземат ключови позиции и в Старозагорско. Това стана ясно след заседанието на областния съвет на БСП, проведен в понеделник вечерта.

Изненадващо депутатът от Павел баня Атанас Пъдев е направил предложение за гласуване вот на доверие на досегашния областен лидер на партията Трифон Митев. Мотивът е бил липса на комуникация с народните представители от Коалиция за България. Със 17 гласа „за“ Митев е бил освободен, а на негово място е избран казанлъчанинът Васил Самарски, ръководител на групата съветници на БСП в Града на розите.

В знак на протест заседанието са напуснали някои знакови социалисти от областния град като д-р Евгений Желев, два мандата кмет на Стара Загора, бивш депутат и здравен министър, общинският партиен лидер Илия Златев, юристката Зоя Цвяткова и др.

Председателят на общинската организация на БСП в Казанлък - Александър Минчев, пък е подал оставка в знак на несъгласие с избора на своя съгражданин Васил Самарски за областен шеф.

#Сергей Станишев #БСП #Старозагорско

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници