Египетското президентство отхвърли ултиматума на армията

Египетското президентство отхвърли ултиматума на армията
В понеделник египетската армия застана на страната на протестиращите и даде ултиматум на президента. Снимка: ЕПА/ БГНЕС
A A+ A++ A

Египетското президентство отхвърли ултиматума, отправен в понеделник от армията към държавния глава ислямиста Мохамед Мурси.

Военните му дадоха 48 часа да удовлетвори „исканията на народа“, заканвайки се в противен случай да наложат своя пътна карта след масовите демонстрации в страната.

В комюнике, цитирано от АФП, президентството заявява, че „декларацията на въоръжените сили не е била предоставена на президента, преди да бъде разпространена. Декларацията съдържа „сигнали, които могат да предизвикат объркване“, добавя БТА.

В текста се заклеймява „всяка декларация, задълбочаваща разделението в страната, която и без това вече е дълбоко разединена“. В комюникето на президентството се допълва, че Мурси продължава консултациите си с всички национални сили, „за да гарантира пътя на демократичната промяна и защитата на народната воля“.

„Египетската демократична гражданска държава е един от най-големите успехи на революцията от 25 януари 2011 година“, която свали бившия президент Хосни Мубарак. „Египет по никакъв начин няма да позволи връщане назад, независимо какви са обстоятелства“, се посочва в комюникето на президентството.

#Египет #Мохамед Мурси #протести

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници