Борисов се срещна с председателя на Фондация "Конрад Аденауер" в Берлин

Борисов се срещна с председателя на Фондация "Конрад Аденауер" в Берлин
Борисов посочи, че тази драматична ситуация е била провокирана от правителството на социалистите и на т.нар. "турска партия". Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов се срещна в понеделник с председателя на Фондация "Конрад Аденауер" д-р Ханс-Герт Пьотеринг по време на работна среща в Берлин, съобщават от партията, предава „Фокус“.

На разговора са били обсъдени продължаващите протести срещу социалистическото правителство в България, които не стихват вече четиринадесети ден и всяка вечер между 15 хил. и 25 хил. демонстранти се срещат пред Министерския съвет в София и искат оставката на правителството на Пламен Орешарски.

Борисов посочи, че тази драматична ситуация е била провокирана от правителството на социалистите и на т.нар. "турска партия". Чрез граничещ с държавен преврат избор, правителството се опита да назначи Делян Пеевски - медиен магнат със спорно минало - за шеф на ДАНС, каза още Борисов пред Пьотеринг.

В срещата взеха участие още евродепутатът от ГЕРБ д-р Андрей Ковачев, заместник-генералният секретар и ръководител на отдел "Европейско и международно сътрудничество" д-р Герхард Ваалерс и ръководителят на българската секция на фондацията д-р Марко Арндт.

#Бойко Борисов #Ханс-Герт Пьотеринг

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Акценти

Инбет Казино