Асен Василев: Разделянето на ЕСО от НЕК бе в доста забавено състояние

Асен Василев: Разделянето на ЕСО от НЕК бе в доста забавено състояние
„Първият казус, за който министър Стойнев говори на пресконференцията е това, че към 1 юли трябваше да бъде разделен ЕСО от НЕК. Това, което направихме е, че отделихме акциите, подготвихме всички активи за отделяне, направихме нов Надзорен съвет и нов бор
A A+ A++ A

„Процедурата за отделянето на Електроенергийния системен оператор от Националната електрическа компания работи повече от 12 месеца, има нает консултант още от предишното правителство, ние заварихме процедурата в доста забавено състояние", заяви пред „Фокус" бившият служебен министър на икономиката, енергетика и туризма Асен Василев по повод обвинения на енергийния министър Драгомир Стойнев.

„Първият казус, за който министър Стойнев говори на пресконференцията е това, че към 1 юли трябваше да бъде разделен ЕСО от НЕК. Това, което направихме е, че отделихме акциите, подготвихме всички активи за отделяне, направихме нов Надзорен съвет и нов борд, тъй като управлението трябва да е двустепенно, а не едностепенно. Не ги назначихме, защото бяха дошли изборите през месец май и оставихме на г-н Стойнев да прецени дали това да са хората или не", обясни Василев.

„Тази процедура е забавена, беше забавена като я заварихме и направихме всичко възможно. Единственото, което трябваше да се направи, е да се назначи новият Надзорен съвет и да се финализира отделянето на активите. Защо това не се е случило последният един месец, не мога да кажа. Явно новото правителство е било заето с други кадрови промени и не е навлязло напълно в проблематиката за ЕСО", каза още Асен Василев.

#Асен Василев #Драгомир Стойнев #НЕК #ЕСО

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Енергетика
Последно от Енергетика

Всички новини от Енергетика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници