Путин подписа закон срещу пропагандата на хомосексуалност

Путин подписа закон срещу пропагандата на хомосексуалност
Според допитване на социологическия институт ВЦИОМ от юни 88% от руснаците подкрепят закона за забрана на пропагандирането на хомосексуализма, а 54% са на мнение, че хомосексуалността трябва да се наказва. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Руският президент Владимир Путин подписа закон за „Защита на децата от информация, причиняваща вреди на тяхното здраве и развитие", предаде Интерфакс, цитира БГНЕС.

Законът предвижда административни глоби за пропаганда на нетрадиционни сексуални отношения сред непълнолетните, изразяваща се в разпространение на информация, насочена към формиране у непълнолетните на нетрадиционно сексуално поведение, привлекателност на нетрадиционните сексуални отношения, изкривени представи за социалната еквивалентност на традиционните и нетрадиционните сексуални отношения и налагане на информация за нетрадиционните сексуални отношения, която предизвиква интерес към тях.

За различните нарушения са предвидени глоби от 4000 до 5000, 40 000 до 50 000 и дори от 800 000 до един милион рубли, ако нарушителят е юридическо лице.

Предвижда се юридическите лица да бъдат затваряни за 90 дни. Чужденците дори могат да бъдат експулсирани.

Санкциите са още по-високи, ако пропагандата се води по интернет.

Хомофобията е широко разпространена в Русия. До 1993 г. хомосексуализмът се считаше за престъпление, а до 1999 г. - за душевна болест.

Според допитване на социологическия институт ВЦИОМ от юни 88% от руснаците подкрепят закона за забрана на пропагандирането на хомосексуализма, а 54% са на мнение, че хомосексуалността трябва да се наказва.

#Владимир Путин #пропаганда #хомосексуализъм

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници