Ангел Найденов: Няма да подаваме оставка

Ангел Найденов: Няма да подаваме оставка
Ангел Найденов. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Оставка на кабинета не се обсъжда – такива разговори никога не е имало. Така военният министър и представител на БСП Ангел Найденов определи пред bTV като „спекулации" появилите се в медиите информации, че правителството е започнало да обмисля оттегляне от управлението на страната.

„Имаме солидна подкрепа в цяла България. Затова нямаме нагласата да чуем искането за оставка на няколко хиляди протестиращи. Нямаме намерения за оставка нито сега, нито през май. Самочувствието за такава позиция идва от факта, че имаме още много какво да се предложим – в социални и други мерки", заяви Найденов.

Той даде и примери за предстоящи подобрения в работата на държавата. Премиерът вече разпоредил график за разплащане с бизнеса до края на август. Предстоящи били и промени в законите във връзка със замразяване на пенсионната реформа и въвеждане на „швейцарското правило".

По темата „скандалното поведение на Волен Сидеров", Найденов уклончиво подчерта, че не е той човекът, който трябва да го коментира. Все пак го направи, макар и неохотно.

„Подобно поведение в парламента трябва да бъде осъждано, а нахлуването в медиите сме го виждали и преди – реакцията е на отхвърляне, това не може да е политически толерирано, както и от гражданска гледна точка. Такова е и мнението на Станишев и Местан, нали не очаквате обаче, че те ще излязат със специална декларация по подобен въпрос", заяви военния министър.

По думите му „няма основание да се смята, че „Атака" подкрепя правителството. Това, че заседанията на парламента зависели от неговите депутати било съвсем различно нещо – отговорност за ситуацията носели предимно от ГЕРБ с неприсъствието си в пленарна зала. Отново депутатите на Бойко Борисов били виновни за това Сидеров да оглави етичната комисия в НС. „Ако ГЕРБ бяха в зала, може би нямаше да е така", каза в заключение Ангел Найденов.

#Ангел Найденов #БСП

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници