Десислава Атанасова: Здравният министър показа некомпетентност

Десислава Атанасова: Здравният министър показа некомпетентност
За мен освен това, че д-р Пламен Цеков е избран за управител на НЗОК по време на мандата на ГЕРБ и че е бил редови член на ГЕРБ, няма друга обективна причина да се иска оставката му, смята Десислава Атанасова. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

"Поисканата оставка на управителя на НЗОК от министъра на здравеопазването е поредната проява на Таня Андреева на ярка некомпетентност", обяви бившият здравен министър от правителството на ГЕРБ Десислава Атанасова пред "Фокус".

"Ако някога е чела Закона за здравното осигурявано, не би следвало изобщо да коментира или да иска оставката на управителя на НЗОК, тъй като предсрочно прекратяване на мандата пк става с решение на Народното събраниел Нито едно от предвидените в закона обстоятелства не е налице", посочи Атанасова.

"За мен освен това, че д-р Пламен Цеков е избран за управител на НЗОК по време на мандата на ГЕРБ и че е бил редови член на ГЕРБ, няма никаква друга обективна причина да се иска неговата оставка", добави бившият министър.

"Аз бих я посъветвала, тъй като в нейния екип има хора, които са били управители на НЗОК, какъвто е зам.-министър Бойко Пенков, да се допита до него, до юристите в министерството и до компетентни хора. Защото е очевадно, че тя не може да борави с правна материя, че не е чела Закона за здравното осигуряване", коментира Атанасова.

#Десислава Атанасова #Таня Андреева #Пламен Цеков #НЗОК #Бойко Пенков

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници