Шефът на НЗОК: Здравният министър изпълнява политическа поръчка

Шефът на НЗОК: Здравният министър изпълнява политическа поръчка
Пламен Цеков смята, че искането на оставката му е политическа поръчка "на БСП, на управляващото мнозинство, на тройната коалиция". Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Министърът на здравеопазването Таня Андреева поиска оставката ми, защото изпълнява политическа поръчка, обяви шефът на Здравната каса д-р Пламен Цеков пред агенция "Фокус".

По думите му обвиненията целят да се отвлече вниманието от истинските проблеми, тъй катп касата в момента „се намира в най-стабилното си състояние от години наред".

Това е политическа поръчка на БСП, на управляващото мнозинство, на тройната коалиция, каза Цеков.

Той обясни, че преди две седмици управителният орган на БСП е взел решение той да бъде сменен.

"Така се управляват публичните институции в България", посочи Цеков.

"Това е политическа атака, в която са въвлечени редица личности, които представляват и институции и себе си, но целта е да се създаде едно усещане за нетърпимост спрямо управителя на НЗОК, за да има мотив за искане на неговата оставка", категоричен е шефът на Здравната каса.

„Много по-лесно ще бъде, ако политическите лица, които управляват България, заявят политическата си позиция и кажат: „Ние извършваме една политическа смяна" и да направят един дебат в Народното събрание. Аз съм убеден, че Народното събрание в това мнозинство може да смени всеки в тази държава и най-малко аз мога да се противопоставя на това", каза още Пламен Цеков.

#Таня Андреева #Пламен Цеков #НЗОК

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници