Работна група ще стабилизира „Топлофикация – София“

Работна група ще стабилизира „Топлофикация – София“
Двете групи ще работят паралелно, като целта е мерките, които те ще набележат да станат факт още преди началото на следващия отоплителен сезон.
A A+ A++ A

По предложение на министъра на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев ще бъде създадена работна група на управленско ниво, която да анализира състоянието на "Топлофикация - София" и да очертае конкретни мерки за стабилизирането му.

Стойнев разговаря в четвъртък със столичния кмет Йорданка Фандъкова, съобщиха от министерството. Двамата обсъдиха проблемите на „Топлофикация - София“ и мерки за тяхното разрешаване.

Двамата се договориха в работната група, заедно с представители на Министерството на икономиката и енергетиката, да работят представители на Столичната община, Столичният общински съвет, ДКЕВР, „Топлофикация–София“ и народни представители.

„Проблемите на „Топлофикация“ са комплексни и решенията зависят от управлението на самото дружество и от Общината, но и от регулатора, законодателя и Министерството на икономиката, когато става въпрос за нормативни промени. Те не трябва да бъдат правени на парче затова смятам, че за стабилизирането на компанията трябва всеки да свърши работата си в синхрон с останалите“ – обяви министър Стойнев.

Втора работна група с финансисти от заинтересованите институции пък ще подпомогне управлението на дружеството в работата по подобряване на финансовото му състояние.

Двете групи ще работят паралелно, като целта е мерките, които те ще набележат да станат факт още преди началото на следващия отоплителен сезон.

#Драгомир Стойнев #"Топлофикация - София" #Министерството на икономиката и енергетиката #Стойнев #Столичната община #Столичният общински съвет #ДКЕВР

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници