Кметът на район „Витоша“ е подал оставка

Кметът на район „Витоша“ е подал оставка
През април общинските съветници от БСП поискаха оставката на Дуков заради сигнали срещу него, че общината е загубила стотици хиляди левове заради неподновени договори за наеми на общинска собственост. Снимка: frognews.bg
A A+ A++ A

Кметът на район „Витоша“ Стойко Дуков е подал оставка още в понеделник, стана ясно по време на заседанието на Столичния общински съвет в сряда, съобщи БГНЕС.

В началото на април общинските съветници от БСП поискаха оставката на Дуков заради сигнали срещу него, в които се твърди, че общината е загубила стотици хиляди левове заради неподновени договори за наеми на общинска собственост, както и за това, че съществували съмнение за черна каса в района.

Кметът на Столична община Йорданка Фандъкова назначи проверка върху цялостната работа на район „Витоша“.

„Оставката на Стойко Дуков беше подадена преди да получа окончателния доклад на финансовия одит. Това е негово лично решение, това е едно достойно решение, в ситуация, в която има напрежение в районната администрация, констатирани пропуски в работата“, коментира столичният кмет Йорданка Фандъкова.

„Работата на район „Витоша“ от много години е незадоволителна, там има конкретни нарушения и проверка на прокуратурата за работата на предишните ръководства, включително и предишният кмет не успя да се справи докрай с натрупаните проблеми. Това, което не е успял да направи Стойко Дуков, е да отстрани стари проблеми, част от процедурите е започнал, друга част е приключил, но като цяло има все още процедури за конкурси за наеми, които не са стартирали“, допълни тя.

Фандъкова има желание още на следващото заседание на Столичния общински съвет да предложи кой да заеме поста на Дуков.

В защита на Дуков кметовете на райони в София излязоха с обща декларация.

Те признават, че извършените проверки на район „Витоша“ водят до извода, че в работата на администрацията на района са установени слабости, но подчертават, че „който не работи, той не греши“.

#Стойко Дуков #Йорданка Фандъкова #район "Витоша" #София

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници