Гришо срещу Жемля във втория кръг на Уимбълдън

Гришо срещу Жемля във втория кръг на Уимбълдън
Григор Димитров. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Григор Димитров ще се изправи срещу Грега Жемля във втория кръг на Уимбълдън, след като словенецът победи Майкъл Ръсел късно вчера.

Гришо започна отлично участието си в All England Club, като записа чиста победи над Симоне Болели за по-малко от час и половина, за да се класира за втория кръг. Там той ще срещне Грега Жемля, който се справи с американеца Майкъл Ръсел в четири сета, съобщи БГНЕС.

26-годишният словенец е номер 55 в световната ранглиста, като от началото на годината има 11 победи и 15 загуби. Димитров и Жемля не са се срещали в турнири от Световния тур, но имат един мач помежду си на Чалънджър в Марбург през 2010 година. Срещата се играе на клей и завършва с успех за българина в четири сета. Мачът между двамата ще бъде утре.

Първата ни ракета при жените Цветана Пиронкова, която вчера записа изключително впечатляваща победа с 6-0, 6-1 на 21-та в света рускиня Анастасия Павлюченкова, ще срещне Барбора Захлавова Стричова във втори кръг, която е 118-та в световната ранглиста. Двете са играли веднъж помежду си, като чехкинята печели срещата им на турнира в Париж през 2011 година в два сета.

#Григор Димитров #Грега Жемля #Уимбълдън #Цветана Пиронкова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници