Протестът срещу правителството - ден 12

Протестът срещу правителството - ден 12
A A+ A++ A

За 12-ти пореден ден хиляди столичани протестираха срещу правителството "Орешарски". Този път на Ларгото се събраха значително по-малко хора от предишните дни. По данни на столичната полиция към 20:15 ч те са били около 3000 души.

Протестът премина по обичайния маршрут - Ларгото, площада пред Народното събрание, Орлов мост, Моста на влюбените до НДК, бул. Витоша, край централите на БСП и ДПС и обратно към Ларгото, Народното събрание и Орлов мост.

Няколкото хиляди развяваха български знамена и скандираха „Всеки ден ще е така до победата” и „Оставка”. Протестиращите пееха и станалата известна в последните дни песен "Когато падне БСП, не искам аз да съм отдолу, за да не падне върху мен".

Централите на БСП и ДПС бяха освиркани, скандираха се лозунги „Оставка”, „Долу ДПС”, „Червени боклуци”, „Долу БСП”, „Мафия”. Беше издигнат плакат, на който пише: „Ако ние се уморим, те ще ни уморят”. Имаше и група от протестиращи, които са облечени в затворнически дрехи.

С протестиращите се движеха и полицаи със светлоотразителни жилетки „антиконфликт”. На голям плакат бяха изписани годините 1989, 1997 и 2013 и въпросът „колко пъти ще ви сваляме от власт?”. Имаше и снимки от протестите през годините.

Столичната полиция съобщи, че няма информация за инциденти по време на протеста.

Протестни шествия имаше и в Пловдив, Варна, Бургас, Благоевград, Сливен и други градове в страната.

#протест #София #Орешарски

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници