Венцислав Лаков: Хеликоптер „Кугър" е летял за предизборни цели

Венцислав Лаков: Хеликоптер „Кугър" е летял за предизборни цели
Самолетът „Спартан" е бил разпран от летене по дестинации, които могат да се вземат и с кола, категоричен е Венцислав Лаков. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Хеликоптер „Кугър" е бил ползван по време на предизборната кампания през 2011 г., обяви председателят на Временната анкетна комисия за „Авиоотряд 28" и въздухоплавателни средства на ВВС Венцислав Лаков, цитиран от агенция „Фокус".

„По данни на ВВС, полетът е извършен на 28 октомври 2011 г. между първия и втория тур на изборите по маршрут Крумово – Долна Митрополия – Крумово. Полетът е продължил 1.30 часа и само горивото е на обща стойност 7200 лв.", обясни депутатът от „Атака".

„Една справка в „Гугъл" показва, че на същата дата министър-председателят Бойко Борисов открива пътен възел „Скобелева майка" в Пловдив и ясно изразява подкрепата си за Иван Тотев като кандидат за кмет на Пловдив. Бил е заедно с Лиляна Павлова", каза още Лаков.

„В 12.30 часа е направил първа копка на Общност център за интегрирани услуги за деца от 0 до 7 години в Асеновград. След това се озовава в Долна Митрополия, Плевен, където пак справката показва, че там дава рамо на кандидата за кмет Димитър Стойков", обясни Лаков.

По думите му използването на военни летателни средства с предизборна цел е фрапиращо нарушение.

„С полетите хаосът е бил пълен, отговорност не се носи от никого. Трябва да се уреди законодателно най-скъпата таксиметрова авиослужба на държавата, която има годишен бюджет 7-8 млн. лв.", подчерта Лаков.

По думите на Лаков полетите с въздушните таксита не са допринесли за повишаване на подготовката на младите пилоти, тъй като полети с ВИП лица се поемат от опитни пилоти.

Той обеща да предостави всички документи на прокуратурата и поясни, че не е негова работа да посочва кой е виновен.

„Самолетът „Спартан" е бил разпран от летене по дестинации, които могат да се вземат и с кола", заяви Лаков.

„Извън работата на комисията, ще ви кажа една информация - тъкмо защото самолет „Фалкон" е на ремонт, в последните дни самолет „Спартан" е бил използван от президента Росен Плевнелиев за представителни нужди", каза още той.

#Венцислав Лаков #Бойко Борисов #Росен Плевнелиев #Лиляна Павлова #„Авиоотряд 28"

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници