Xperia Z Ultra отново акцентира върху най-доброто от Sony

Xperia Z Ultra отново акцентира върху най-доброто от Sony
A A+ A++ A

В началото на годината Sony успя да ни впечатли с рестартирането на мобилните си продукти с представянето на впечатляващите смартфон и таблет Xperia Z и Xperia Tablet Z. Те заложиха на изчистен дизайн, който може да бъде свързан само със Sony, и осигуриха водоустойчиви корпуси за употреба независимо от околните условия. Днес към тях се присъедини и смартфонът Xperia Z Ultra, който отново комбинира най-интересните технологии на японците във водоустойчив корпус със сертификат по стандарта IP58.

Компанията го представя като най-тънкия смартфон с full HD дисплей, който е и най-големият влаган в подобно мобилно устройство. Както вече разбрахме от предварителните слухове, устройството залага на 6,4" дисплей, който включва технология BRAVIA, включително и разработката TRILUMINOS, която беше представена в началото на годината в телевизорите на компанията. Благодарение на нея се подобрява цветопредаването, а на свой ред технологията X-Reality анализира всеки кадър и оптимизира цветове, рязкост и контраст за оптимално представяне. Включена е и технология, която позволява екранът да се ползва с графитен молив, капацитивен стилус или метална писалка с диаметър на върха над 1 мм.

Устройството отново разчита на дизайнерския език OmniBalance, който ни е добре познат от Xperia Z и Xperia Tablet Z и ще се предлага в бяло, черно и виолетово. Може да се комбинира и със специална водоустойчива Bluetooth клавиатура. В софтуерно отношение са представени обновени версии на приложенията WALKMAN, Movies и Album. Както очаквахме, устройството разчита на четириядрен процесор Snapdragon 800 с честота 2.2GHz, има 4G LTE възможности за връзка. Тежи 212 грама, но е с дебелина едва 6,5 мм. Вградената памет е 16GB, но за повече има microSD слот. Останалите характеристики включват батерия с капацитет 3000mAh, 8МР основна камера, 2МР предна камера и Android 4.2. Продажбите започват през третото тримесечие.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Акценти

Инбет Казино