Протестиращи: Който подаде оставка на Еньовден, ще се радва на здраве!

Протестиращи: Който подаде оставка на Еньовден, ще се радва на здраве!
За единадесети пореден ден протестиращи излязоха на площад "Независимост" в София, за да извикат "Оставка" под прозорците на МС. нимка: БГНЕС
A A+ A++ A

За единадесети пореден ден протестиращи излязоха на площад "Независимост" в София, за да извикат "Оставка" под прозорците на МС, предаде БГНЕС. Някои от протестиращите призоваха кметът на София Йорданка Фандъкова да докара пясък и шезлонги на площад "Независимост", защото имали намерение там да плажуват през лятото.

Желаещите да ходят на море вместо да протестират днес никак не са малко. Друг от хилядите дошли днес на площад "Независимост" се обърна към премиера с думите: "Орешарски бързо подавай оставка, че нас почивка на морето ни чака и ако решиш да я развалиш, вбесен народ ще изтърпиш".

Други пък измислиха ново "народно поверие", свързано с Еньовден. Според "поверието", който подаде оставка днес, ще се радва на крепко здраве през цялата година. "Аз се научих да танцувам за 11 дни, а вие какво научихте?" , попита млада дама, дошла пред Министерски съвет в знак на неодобрение на кадровите назначения на правителството.

Група ентусиасти дори организираха в "триъгълника на властта" символична сватба на мафията с политическите партии, с което показаха, че протестът не е само срещу действията на кабинета "Орешарски", а срещу действията на всички политически сили. И докато костюмиран младеж играеше ролята на мафията, около него се въртяха 4 булки, символизиращи четирите парламентарно представени партии, окичени с огърлици от хартиени пари. Младежите имаха дори и цигулар, който да им свири сватбения марш по време на "церемонията".

На днешния мирен протест имаше и обръщения към платените провокатори: "Здравеняци, 30 лева са библейска сума, за пиците не съм сигурен", а редом до този призив лесно можеха да се забележат няколко "Тук сме безплатно". Иначе на площада процъфтява търговията с национални знамена по около 3-4 лева бройката и свирки за левче.

Минути преди 20:00 тръгна протестното шествие, което традиционно вероятно ще мине през Народното събрание, Орлов мост, НДК, централите на ГЕРБ, БСП и ДПС.

#протести #София #правителство #Орешарски #оставка

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници