Мая Манолова: Оставката на правителството не е в интерес на гражданите

Мая Манолова: Оставката на правителството не е в интерес на гражданите
Според Мая Манолова оставката на кабинета би означавала спиране на спасителните мерки, които е започнало правителството. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Искането за оставка на правителството на Пламен Орешарски не е в интерес на българските граждани, защото това означава хаос и дестабилизация в страната, обяви зам.-председателят на парламента Мая Манолова на пресконференция в Кюстендил.

„Хората протестираха десети ден и са прави, имат своите морални и граждански основания, защото гафът, който направихме с назначаването на Делян Пеевски, беше огромен“, призна Манолова, цитирана от БТА и Дарик.

Тя допълни, че Пеевски е бил практически незабавно отстранен, а своите извинения са поднесли и председателят на БСП Сергей Станишев, и премиерът Пламен Орешарски.

„Такива абсурдни назначения имаше стотици в предишното управление, но те останаха да управляват своите сектори до края на управлението на ГЕРБ“, добави Манолова.

По думите й оставката на кабинета би означавала спиране на спасителните мерки, които е започнало правителството.

„Това са част от обещанията, поети по време на предизборната кампания - промените за намаляване на цената на електрическата енергия, социалните мерки на кабинета „Орешарски“, част от които вече са факт“, уточни Манолова.

#Пламен Орешарски #Мая Манолова #Делян Пеевски

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници