Радан Кънев: ГЕРБ няма да е в реформаторския блок

Радан Кънев: ГЕРБ няма да е в реформаторския блок
„Движение България на гражданите“, „Синьо единство“ и „Зелените“ биха могли да станат партньори в този бъдещ реформаторски блок, смята новият лидер на ДСБ. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

„Нужен е реформаторски блок, в който да влязат хора, които не са членове на отделни партии, за да може да се промени България“, обяви новият лидер на ДСБ Радан Кънев пред Дарик.

По думите му „Движение България на гражданите“, „Синьо единство“ и „Зелените“ биха могли да станат партньори в този бъдещ реформаторски блок.

„Но не и ГЕРБ. Не го казвам с враждебност. Хората, които представляваме, на които търсим доверието много ясно са показали, че за тях ГЕРБ не е алтернатива. ГЕРБ бяха силни на тези избори, те ги спечелиха“, посочи Кънев.

По думите му ГЕРБ общуват добре с избирателите си и ги мобилизират.

„Само че стотици хиляди българи гласуваха или за партии, които рискуваха да не прескочат бариерата, или разочаровани от това, че ние сме малки и разединени, си останаха вкъщи. Ако харесваха ГЕРБ, вратата беше отворена. Щом не са минали през нея, как да мина аз през тази врата, това би било предателство“, подчерта новият председател на ДСБ.

„Аз смятам, че реформаторското в българската политика е различно от ГЕРБ, но не можем да пропуснем факта, че и там има хора, които допадат на нашите симпатизанти - Делян Добрев, Томислав Дончев“, каза още тъмносиният лидер.

По думите му този блок трябва да има ясната и силна кауза, която в момента е на улицата – отделянето на държавата от мафията.

„Чувствам се в темпото на това, което се случва в България. Аз съм в този протест от първата му минута. Този взрив на енергия в голяма степен се дължи на това, че хората останаха непредставени на изборите. Тя се породи не в деня, в който Делян Пеевски беше избран за председател на ДАНС, тогава се отприщи. Като енергия това нещо започна през нощта на 12 срещу 13 май и това е енергията на моето поколение“, обясни Радан Кънев.

#Радан Кънев #протести #Делян Пеевски #ДАНС #Делян Добрев #Томислав Дончев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници