Неуспелият зам.-министър на МВР засега остава депутат, съобщи Михаил Миков

Неуспелият зам.-министър на МВР засега остава депутат, съобщи Михаил Миков
Иван Иванов от Коалиция за България остава народен представител, като поне към момента не е освобождаван от това му качество, каза председателят на Народното събрание Михаил Миков пред журналисти. Снимка: БСП
A A+ A++ A

Иван Иванов от Коалиция за България остава народен представител, като поне към момента не е освобождаван от това му качество, каза председателят на Народното събрание Михаил Миков пред журналисти.

Иванов беше назначен от премиера Пламен Орешарски за заместник-министър на вътрешните работи и само след няколко часа беше освободен от поста заради публикации в медиите, в които се посочва, че е бил управител на регионален клон на СИК в Шумен преди години.

По-късно от ГЕРБ поискаха прекратяване на депутатските му правомощия. На въпрос дали когато Иван Иванов е бил за малко зам.-министър не е ли имало състояние на несъвместимост, Миков отговори:

„Това се констатира от Конституционния съд, засега не знам да има искане на Конституционния съд“.

Запитан дали няма да проведе разговор с Иван Иванов да напусне парламента, шефът на Народното събрание каза, че тепърва ще има такъв разговор, защото проверките от ДАНС и МВР са показали, че няма нищо, заради което той да не бъде предложен.

„Този разговор ще предстои оттук насетне, в тази изключително ожесточена среда въпросът с оценката на деловите и моралните качества става изключително важен“, каза още Михаил Миков.

#Михаил Миков #Иван Иванов #Коалиция за България

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници