Илияна Йотова: Не могат да се вършат реформи с калинките от предишната власт

Илияна Йотова: Не могат да се вършат реформи с калинките от предишната власт
Според Илияна Йотова не са изчерпани достатъчното възможности да се преговаря с ГЕРБ за определени приоритети. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

„Няма как да вършиш важни реформи с „калинките“ от предишната власт“, обяви евродепутатът от Коалиция за България Илияна Йотова пред БНР.

Според нея обаче не са изчерпани възможностите да се преговаря и с ПП ГЕРБ за определени приоритети, които трябва да бъдат свършени.

„Ако ГЕРБ се върнат в парламента, няма как всички да зависим от „Атака“, посочи евродепутатът.

„Смятам, че ще има нови протести през есента, ако продължаваме да се движим в това безтегловно състояние, защото хората вече ще се борят за оцеляване“, категорична бе Йотова.

Йотова обаче е категорична, че трябва да бъде даден шанс на това правителство.

По отношение на исканото извинение от страна на Бойко Борисов от Сергей Станишев Йотова акцентира, че ако е трябвало да вървим по тази линия, Борисов дължи много извинения за изминалите четири години.

„Смятам политическите партии за достатъчно зрели, не само тези, които участват в парламента, а и много други, които останаха под чертата. Ако наистина има възможност за национален консенсус, нека да го направим, ако не, да вървим към избори“, каза Йотова.

На въпрос дали сестра й д-р Румяна Тодорова ще поеме Здравната каса, евродепутатът обясни, че тя е достатъчно достоен човек и могат да поискат отговор лично от нея.

Йотова припомни, че когато д-р Тодорова е приключила своя мандат в НЗОК, резервът на касата е бил около 1,7 млрд. лв.

"Тогавашия министър Дянков взе тези пари и ги употреби за нещо, за което никой до този момент не знае къде отидоха. Няма български закон, който да позволява средствата за здравеопазване да отиват за нещо друго", каза Йотова.

Тя припомни, че при мандата си начело на Касата Румяна Тодорова е оставила резерв от 1,7 млрд. лева, които са били отнети от правителството на ГЕРБ.

По думите й всички болници в държавата са пред фалит, лекарите се задъхват и не си получават парите от НЗОК.

#Илияна Йотова #Сергей Станишев #Бойко Борисов #НЗОК #Пламен Орешарски #Симеон Дянков #Румяна Тодорова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници