Президентът започва консултации с партиите заради протестите

Президентът започва консултации с партиите заради протестите
A A+ A++ A

Президентът Росен Плевнелиев ще проведе консултации с политически партии във връзка с протестите в страната. Това каза държавният глава пред журналисти, помолен за коментар по повод протестите, предаде агенция „Фокус“.

„Стартирам консултации, ще отнеме няколко дни и се надявам на отговорно отношение, а не на това, на което станахме свидетели по време на Консултативния съвет за национална сигурност. В момента правя консултации с парламентарно представените политически сили, като това ще бъде в рамките на днешния и утрешния ден“, каза президентът.

„Със сигурност ще разширя фокуса на своите консултации, като до края на седмицата си давам срок да съм чул много представители на български политически партии. България е парламентарна демокрация, парламентът играе своята решаваща роля, политическите партии, представени в парламента, имат своята огромна отговорност пред нацията в този момент. Те трябва да вземат решението, да поемат ясните ангажименти и аз като президент съм готов денонощно да работя за това, но се ангажирам и за това да разширим периметъра, защото иначе този протест ще бъде системен. Всеки, който вбеси българските избиратели и прекрачи границата, която не бива да бъде прекрачвана, ще получава подобно отношение. Очевидно е, че ние се намираме в нова страница от българската история“, обобщи държавният глава.

#Плевнелиев #протести #консултации #партии

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници