ЕК: Загрижени сме за недоволството на българските граждани

ЕК: Загрижени сме за недоволството на българските граждани
Европейската комисия следи внимателно как се развиват процесите в България и подкрепя усилията на властите за подобряване живота на българските граждани, коментира Златев. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Европейската комисия следи внимателно как се развиват процесите в България и подкрепя усилията на властите за подобряване живота на българските граждани. Това е един от основните изводи след посещението на министър-председателя Пламен Орешарски в Брюксел, заяви Огнян Златев, ръководител на Представителството на Европейската комисия в София, пред радио „Фокус“.

Златев коментира, че ЕК изразява и своята загриженост по отношение недоволството на българските граждани.

„Ето защо това беше подчертано и в изявленията на председателя на ЕК - Барозу, който подчерта, че именно защото ЕК трябва да отговори на очакванията на българските граждани върховенството на закона да се изпълнява, затова и този механизъм за мониторинг и сътрудничество ще бъде удължен“, каза Огнян Златев.

Според него случващото се през последните дни е част от демократичния процес и това не би повлияло на доверието към европейските структури и членството на страната ни в съюза.

#Европейската комисия #Огнян Златев #ЕК

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници