Според Ердоган зад протестите в Бразилия и Турция стоят едни и същи сили

Според Ердоган зад протестите в Бразилия и Турция стоят едни и същи сили
Снимка: ЕПА/ БГНЕС
A A+ A++ A

Министър-председателят на Турция Реджеп Тайип Ердоган смята, че зад протестите в неговата страна и тези в Бразилия стоят едни и същи сили, пише в. „Файненшъл Таймс", цитиран от Фокус.

Междувременно, турските власти продължават да въвеждат ограничителни мерки на демонстрациите, които в повечето случаи са мирни.

„Играта в Бразилия е същата, която се игра и в Турция. Там имат същите символи, същите плакати. Протестите и в двете страни се управляват от едни и същи сили, които ще опитат да дадат всичко от себе си, за да постигнат в Бразилия това, което не успяха да сторят в Турция. Това е същата игра, същият капан, същата цел", заяви Ердоган по време на голяма демонстрация, организирана от негови привърженици в град Самсун в събота.

Ердоган изрази мнение , че турските протести са свързани с тероризъм и са плод на международен заговор, предизвикан от безпокойството заради високите темпове на растеж на страната му. Протестиращите, от своя страна, заявяват, че тяхното недоволство е причинено от увеличаването на авторитаризма при неговото управление.

#Турция #Реджеп Тайип Ердоган #Бразилия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници