Безумното поведение на Станишев ни лиши от шанса да се борим за председател на ЕК, смята Румен Петков

Безумното поведение на Станишев ни лиши от шанса да се борим за председател на ЕК, смята Румен Петков
A A+ A++ A

Румен Петков заяви в Сливен, че с безумното си поведение от последния месец Станишев е лишил БСП, а и България от възможността да се бори за председател на ЕК, каквото очакване в било създадено и в редиците на социалистите, и в обществото, предаде Дарик.

Бившият вътрешен министър и член на Националния съвет на БСП наблегна и на това, че ПЕС е дала препоръка БСП да се дистанцира от Атака, а председателят на атакистите Волен Сидеров бил избран за шеф на Комисията за борба с корупцията и конфликт на интереси и етика.

„Този човек може да бъде председател сигурно на много неща, но на нещо, което е свързано с етиката - срамно е. Нашето ръководство унизи депутатите ни неколкократно, и тези неща, ако не се променят, деморализацията и в парламентарната група, и в партията ще продължи", коментира Петков.

Според него БСП трябва да предприеме сериозни организационни и персонални промени, за да покаже, че ще се води друг тип политика, да покаже на протестиращите, които се борят за своя морал, за морала на обществото, че като партия има волята да излъчи други хора, които не създават въпроси с появата си и които могат да водят публични преговори, отговарящи на обществения интерес.

„В противен случай аз се притеснявам, че хората ще останат на улицата и това ще скъси много срока на живот на правителството," добави Румен Петков.

#Румен Петков #БСП #Сергей Станишев #ПЕС #ЕК

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници