Орешарски: Няма да бързам с номинациите за председател на ДАНС

Орешарски: Няма да бързам с номинациите за председател на ДАНС
Барозу е отправил препоръка към Пламен Орешарски когато прави ключови назначения, особено в сектори, свързани с борбата с корупцията и организираната престъпност, да ги подлага на широки консултации. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Пламен Орешарски няма да бърза с номинациите за председател на ДАНС и кандидатурите ще бъдат внимателно оглеждани.

Това е заявил министър-председателят ни в Брюксел на пресконференция след срещата с президента на Европейската комисия Жозе Барозу, съобщава "24 часа“.

На въпрос дали е готов да смени някои заместник-министри и областни управители, чиито имена са на протестните плакати и във възгласите на протестиращите, премиерът отговорил, че ще смени всички, за които има съмнение, че не отговарят на изискванията за заеманата длъжност, а именно, на първо място професионални качества и на второ - приемлива обществена репутация.

Случаят Пеевски е бил обсъждан между Жозе Барозу и Пламен Орешарски, като след срещата между двамата председателят на Европейската комисия е казал, че това назначение в ДАНС е притеснило не само българските граждани, но и Еврокомисията, и страни-партньори.

Барозу е отправил препоръка към Пламен Орешарски когато прави ключови назначения, особено в сектори, свързани с борбата с корупцията и организираната престъпност, да ги подлага на широки консултации.

Относно диалога между политическите партии и търсенето на минимално необходимия консенсус, както и дали би протегнал ръка към всички демократични партии, включително и към ГЕРБ, Пламен Орешарски е отговорил положително, че е отворен към всички, че би протегнал ръка към всички и че е дал тези уверения и на председателя на Европейската комисия Жозе Барозу.

В Брюксел предстои среща на премиера Пламен Орешарски с председателя на Европейския съвет Херман ван Ромпой.

#Пламен Орешарски #Жозе Барозу #Делян Пеевски #ДАНС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници